dinsdag 15 februari 2011

Ziekenhuis bezoek

Het bezoeken van een ziekenhuis is toch altijd een aparte belevenis hier. Het woordje privacy dat kennen ze hier niet. Het gaat ook allemaal zo lekker chaotisch zoals wel meer dingen hier in China.

Ik beschrijf hier een bezoek van mij aan de KNO arts om mijn oren te laten uitspuiten:

Je begint met je beneden bij de receptie aan te melden en te registeren voor 8 RMB dan ga je naar de dokter en wordt of je registratie boekje op een grote stapel gegooid dus als je onderop ligt dan ben je aan de beurt, het is grappig om te zien hoe andere wachtende patienten elke keer weer naar die stapel toe lopen alsof ze al aan de beurt zijn.. dit soms 3 x per 5 minuten alsof je ineens mysterieus onderop ligt.

De dokter zit niet bij ons in NL in een gesloten kamer nee gewoon een soort hokje waar iedereen ook kan zien waar die mee bezig is en je raad al terwijl de dokter lekker bezig is in iemands keel staan er dus gerust mensen rustig toe te kijken en dingen te vragen.. en vooral als er een buitenlander is dan wordt het helemaal staren. Terwijl de dokter dan begint met de behandeling moet Yuan naar beneden en betalen en als je het bonnentje weer geeft aan de dokter kan je het boekje weer meenemen en wegwezen!

Yuan moest van de week bij de Gynaecologe zijn en kwam er rustig een andere meid bij aan de tafel zitten mee luisteren.. Yuan vroeg of deze meid aub weg wou gaan maar geen response en van de dokter mocht zij ook blijven zitten.. toen Yuan merkte dat deze meid alleen Mandarijns sprak is Yuan maar vlug over gegaan op Cantonees om toch nog een beetje privacy te krijgen.. ik laat het maar allemaal gaan boos worden schiet niet op.

Wij klagen misschien veel in NL maar wij hebben het zo slecht nog niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten